Bestel nu

Meester, 1883Meester, 1883

Kunnen jullie de moord uit 1883 oplossen?

Een levensecht escape spel vol prachtige voorwerpen, handgeschreven brieven en puzzels.

Een pakketje van 130 jaar oud wordt bij je afgeleverd.

Meester, 1883. Een levensecht thuismysterie vol prachtige voorwerpen, handgeschreven brieven en puzzels. Kun jij deze spannende moord uit het jaar 1883 oplossen?

Korting

Hoi luisteraar van Al Sla Je Me Dood, met de code “alslajemedood” krijg je 10% korting op Meester, 1883! (Niet in combinatie met andere aanbiedingen)

1883, Circus Meester te Dalfsen.

Nicolaas Meester stort ineen tijdens zijn openingstoespraak voor het publiek. De directeur van Circus Meester blijkt vermoord. Al snel wordt er iemand opgepakt en de zaak wordt gesloten. Niemand spreekt er meer over.

1883, Dalfsen.

Nicolaas Meester stort ineen tijdens zijn openingstoespraak voor het publiek. De directeur van Circus Meester blijkt te zijn vermoord. Al snel wordt er iemand opgepakt en de zaak wordt gesloten. Niemand spreekt er meer over.

2021, bij jou thuis. 

Je ontvangt een oud pakket met handgeschreven documenten, beduimelde foto’s, geheimzinnige tekeningen en verweerde voorwerpen. Overblijfselen van de honderdveertig jaar oude plaats delict, waarmee je de moordenaar van Nicolaas Meester kunt achterhalen.

2021, bij jou thuis.

Je ontvangt een oud pakket met handgeschreven documenten, beduimelde foto’s, geheimzinnige tekeningen en verweerde voorwerpen. Overblijfselen van de honderdveertig jaar oude plaats delict, waarmee je de moordenaar van Nicolaas Meester kunt achterhalen.

Hoe kan je de verklaringen van de verdachten vertrouwen? Wie heeft reden om te liegen? Heeft de politie daadwerkelijk de verkeerde opgepakt? Wat is er gebeurd in de dagen voor de moord?

Wat zit er in het spel?

 • Oude foto’s uit 1883
 • Een plattegrond
 • Gecodeerde briefjes
 • Een notitieboekje met aantekeningen van een van de personages
 • Mysterieuze voorwerpen
 • En meer dan 15 verschillende handgeschreven en authentieke documenten

Wat zit er in het spel?


 • Oude foto’s uit 1883
 • Een plattegrond
 • Gecodeerde briefjes
 • Een notitieboekje met aantekeningen van een van de personages
 • Mysterieuze voorwerpen
 • En meer dan 15 verschillende handgeschreven en authentieke documenten

Verdiep je samen in de wereld van Circus Meester

Verdiep je in de wereld van Circus Meester

Prachtige hoogwaardige materialen met heel veel oog voor detail.

Gemaakt om thuis te spelen. Bijna zonder telefoon of computer (die heb je alleen nodig voor hints en antwoorden).

2-5 uur speelplezier.

Coöperatief voor 1-6 spelers.

Uitgespeeld?
Verkoop het spel door en verdien een deel van je aankoopbedrag terug! Hiervoor heb je een refill pakket nodig.

Puzzels

Verhaal

Detective

Korting

Gebruik de code “alslajemedood” bij het afrekenen en krijg 10% korting op Meester, 1883! (Niet in combinatie met andere aanbiedingen)

Bestellen

Reacties van spelers

Wat een onwijs gaaf eerste pakket van Studio Stamp! In maart hebben we het fenomeen thuismysteries ontdekt en 'Meester... Geplaatst door Wouter van de Watering op Dinsdag 1 december 2020

Gister thuis het spel gespeeld. Heerlijk! We zijn ruim vijf uur ondergedompeld geweest in het verhaal, wat stukje bij... Geplaatst door Odette van Haastrecht op Maandag 14 december 2020

Meester 1883 is een geweldig spel! Ben er de hele middag mee zoet geweest. Wat is het mooi gemaakt. De vormgeving is een... Geplaatst door Loes Gieles op Maandag 14 december 2020

Meester 1883 is een fantastisch detective spel. De atmosfeer van de 19e eeuw spat van alle spelelementen: foto's,... Geplaatst door Ralph Dik op Woensdag 9 december 2020

Het spel Meester 1883 was geweldig in opzet, vormgeving en variatie in puzzels. Echt heel mooi gemaakt en zorgt voor een... Geplaatst door Miranda Verhagen op Zaterdag 5 december 2020

“Een superleuk en spannend spel. Een mooi en gedetailleerd verhaal dat tot de verbeelding spreekt. We zijn gefocust en met plezier uren bezig geweest en zaten er helemaal in. Het liet ons niet los tot we het hadden opgelost! Makkelijk genoeg om te doen en moeilijk genoeg om spannend te blijven.”

“Meester 1883 is een geniaal spel. Uitdagend en intrigerend. Briljant hoe dit zonder spelregels in elkaar is gezet. Een echte whodunit, waarbij de mensen van toen tot leven komen naar mate je steeds meer van hun doen en laten ontdekt. De materialen zijn uiterst mooi gemaakt en je krijgt écht het gevoel bezig te zijn aan een ‘cold case’. Aanrader!”

“Gekregen als cadeautje en beleving en het was geweldig leuk! Verslavend om te blijven checken of je alle stukjes informatie wel verwerkt hebt. We hebben meteen 3 navulkits besteld, zodat het spel aan zijn tocht in de vriendengroep kan gaan beginnen!”

“Dit was onze eerste ervaring met een dergelijk spel gehad, en meteen een geweldige! Tijdens de crowdfunding er al helemaal zin in gekregen, maar toch kunnen wachten om op oudejaarsavond dan toch echt te beginnen. Prachtig gemaakt en echt een geweldige avond gehad! De echte jaarwisseling zelfs gemist omdat we er zo ontzettend in zaten. Enorm bedankt, en een echte aanrader voor iedereen!”

Leer het terrein en de artiesten kennen. Ga te werk als een detective. Trek motieven en alibi’s na. Ontcijfer de geheime brieven. Maak een tijdlijn.

Hoe werkt dit spel?

In dit spel is er geen competitie. Er zijn geen spelregels. Er is geen vaste volgorde. Alleen de onderzoekers en een pakket. Net echt.

En de cruciale vraag: wie heeft het gedaan?

Elk voorwerp biedt een nieuw perspectief op de met elkaar vervlochten verhalen. Verzamel de details, volg de aanwijzingen en vind de antwoorden.

Loop je vast? Op de speciale site staan voor ieder document in het pakket meerdere hints. Heb je het mysterie opgelost? Probeer dan de vragen op de site te beantwoorden en je ziet meteen of je het goed hebt.

Stel de juiste vragen en ontdek wat er is voorgevallen in 1883.

Over ons

STUDIO STAMP is een klein bedrijf dat zich richt op het vertellen van intrigerende verhalen aan de hand van puzzels en interactie. Vanuit een passie voor geschiedenis en mysteriën, een fascinatie voor oude vondsten en verloren brieven en oog voor detail en authenticiteit tillen we het niveau van thuis te spelen escape games naar een hoger plan. We putten inspiratie uit verregaande research naar het verleden en de onbeantwoorde vragen die daar te vinden zijn; deze inspiratie zetten we om in eigen producten en verpakken dit in interactieve ervaringen en verhalen die bij jou thuis kunnen worden meegemaakt!

Joël Vegt

Joël Vegt

In-house cryptoloog

Joël denkt in puzzels en codes: hij overziet de moeilijkheidsgraad en speelbaarheid van onze projecten om een spannende interactieve ervaring neer te zetten. Hij werkt aan grootschalige real life games zoals het detectivespel Tracing Thomas (2018-2019) en Prison Escape Doetinchem (2020), en een aantal escape rooms waaronder Elements in Fort Pannerden en Bijlmerbajes Ontgrendeld in Amsterdam. Verder ontwikkelt hij uiteenlopende spellen en interactieve ervaringen voor festivals, congressen en theater. Joël speelt graag coöperatieve verhalende bordspellen, fotografeert mensen en houdt zijn ogen en oren open voor verborgen kleine avonturen.

Marilou Maes

Marilou Maes

Grafisch meesterbrein

Marilou heeft oog voor de subtiele details; ze houdt de authenticiteit en esthetiek van de materialen en documenten in de gaten, die bij ons zo hoog in het vaandel staan. Ze werkt aan veel verschillende projecten, van infographics voor de Universiteit Utrecht tot posters voor het Domkwartier, altijd met de focus op typografie en kalligrafie. In haar webshop verkoopt ze haar eigen handgeschreven, (licht cynische) kaarten. Marilou is een professionele dromer, verdwaalt snel in nieuwe ideeën en laat zich vaak verwonderen door de wereld. Speelt in haar vrije tijd bij een toneelgroep en combineert deze verschillende disciplines graag met elkaar in nieuwe projecten.

August de Leeuw

August de Leeuw

Schrijver en dramaturg

August ontfermt zich over het verhaal dat verteld wordt; hij is eindverantwoordelijk voor de teksten, personages en verhalen die Studio Stamp uniek maken. Hij schrijft uiteenlopend werk, van toneelstukken als Te hoog bij de zon, te laag bij de zee (2019) tot bijdragen aan interactieve werken als Prison Escape Doetinchem (2020). Hij ontwikkelt eigen role-playing games (Vademwal, De Lage Landen) en experimenteert met podcasts en muziek. August is een geboren kennisjunk. Hij leest in zijn vrije tijd graag verslagen over archeologie, sociologie, geschiedenis en mythologie; zijn voornaamste interessegebied is de negentiende eeuw, en zijn bijeen gesprokkelde kennis zet hij graag in voor zijn teksten, performances en spellen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond Meester, 1883? Laat je e-mailadres achter, dan sturen we je af en toe een update. Eigenlijk niet vaker dan één per maand.