De Burgerdienst

Historische zaken voor vrijwilligers

Welkom bij De Burgerdienst, een fictieve organisatie die zich inzet om gaten uit de vaderlandse geschiedenis in te vullen. Door jou, een vrijwillige detective, documenten uit ons archief op te sturen.

 

We zetten ons in om historisch onrecht te rectificeren, om bewustzijn over ons collectieve verleden te verspreiden en onze hedendaagse bevolking te betrekken bij het onderzoek naar waar we vandaan komen.

 

OM TE ZIEN OF JE VOORUIT GAAT MOET JE WETEN WAAR JE VANDAAN KOMT

De Burgerdienst is opgericht in 2018 en is sindsdien onder toezicht van directeur Karsten Brecht bezig met het verzamelen van betrouwbare, doortastende burgers, mensen zoals jij die helpen met vergaand politieonderzoek naar oude zaken. Momenteel buigt De Burgerdienst zich over een zaak uit het einde van de negentiende eeuw; de zaak Meester, 1883. Het betreft het op geheimzinnige wijze overlijden van circusdirecteur Nicolaas Meester.

 

Wil jij De Burgerdienst helpen?

Je kan het dossier opvragen en proberen de zaak voor ons uit te pluizen. Dan sturen wij de relevante voorwerpen en documenten uit ons archief naar je toe. Het aanvragen van dit dossier kan via deze link: www.studiostamp.nl Je kunt je ook abonneren op updates over de zaak Meester, 1883 en toekomstige zaken van De Burgerdienst middels onderstaand formulier.